Ringaraja 2017 - državno srečanje otroških folklornih skupin

Majšperk, 03. 06. 2017

Državnega srečanja otroških folklornih skupin v Majšperku se je udeležila tudi tržiška Starejša otroška folklorna skupina Karavanke z odrsko postavitvijo Navihani škratje.

Za srečanje je bilo izbranih sedem skupin iz cele Slovenije, poleg tržiške skupine še skupine iz Pišec, Kapel, Kopra, Destrnika in dve skupini iz Maribora. Skupine sta za državno srečanje, ki ni tekmovalne narave, izbrali dr. Metka Knific Zaletelj in Maja Miklavž Sintič. Gre za tristopenjski sistem selekcije: na območnih srečanjih se predstavi okoli 250 slovenskih otroških folklornih skupin, strokovni spremljevalci srečanj jih nato okoli petdeset izberejo za predstavitev na regijskem srečanju, tam pa se najboljši uvrstijo na državno srečanje, kjer sprejmejo zlato priznanje. Državno srečanje je spremljala tričlanska strokovna komisija, ki je izbrala najboljše skupine in jim podelila posebno priznanje s pohvalo – med njimi se je izkazala tudi Starejša otroška folklorna skupina Karavanke, ki je prejela posebno priznanje s pohvalo za plesno izvedbo.

Po besedah vodje OFS Karavanke Saše Meglič k takšnemu rezultatu veliko pripomorejo izobraževanja, ki jih v večji meri organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, pri FS Karavanke pa se trudijo slediti smernicam razvoja, izvrstni rezultati pa potrjujejo, da jim to zelo uspeva. Takšen uspeh daje motivacijo za nadaljnje delo, poplačana sta ves vložen trud in energija, je še dejala Saša Meglič, ki se je zahvalila vodjema ter otrokom za ves trud na vajah in njihovim staršem, ki jih vseskozi spodbujajo in v veliki meri podpirajo folklorno dejavnost, pa tudi garderoberki Danici Meglič ter godcema Gašperju Gosarju in Marijanu Bartolacu – uspeh so dosegli skupaj, na kar so upravičeno lahko ponosni.

Avtor: Samo Lesjak

Prijava   |   Kazalo strani