Družabna igra Etno skrinca

03. 01. 2022

Družabna igra Etno skrinca ti bo razkrila zakladnico slovenskega ljudskega izročila, le odpreti jo moraš. Na karticah boš našel odgovore na vprašanja, ki ti jih bo zastavila. Če boš imel srečo, boš z zlatim ključem pridobil dvojno število cekinov, kadar pa v svoj odgovor ne boš prepričan, boš za pomoč lahko prosil prijatelja. V tem primeru si bosta cekine razdelila. Kdor prvi osvoji 100 cekinov, je zmagovalec. Vzemi jo s seboj in odkrij veliko zanimivega.

Naš namen je v prvi vrsti izobraziti ljudi o slovenskem ljudskem izročilu, saj kulturna dediščina predvsem med mladimi hitro tone v pozabo. Igra Etno skrinca je namenjena različnim generacijam, primerna je za otroke od 8. leta dalje in odrasle.

Trg takšne igre še ne ponuja, kar nas je še dodatno spodbudilo k ustvarjanju, saj je bila to le še ena od pozitivnih stvari, zaradi katere smo se odločili realizirati zastavljen projekt.

Katere sposobnosti razvijamo z igro Etno skrinca?

Igra pripomore k zabavnemu spoznavanju Slovenije in njenih kulturnih in naravnih znamenitosti. Otroci in odrasli ob igri razvijajo številne sposobnosti in pridobivajo različna znanja, in sicer:

Vsebina Etno skrince:

Kartice tvorijo devet tematskih sklopov:

Vsaka kartica ima na hrbtni strani QR kodo, pod katero se skriva dodatna vsebina, ki ne vpliva na potek igre. Ponekod gre za opisno vsebino, dodano vrednost pa predstavljajo avdio- in videoposnetki, ki jih boste našli pri tematskih sklopih glasbila in zvočila, slovenske ljudske pesmi in slovenski ljudski plesi.

CENA: 19,50 evrov

Spoznavajte slovensko ljudsko izročilo z nami!

Prijava   |   Kazalo strani