Folklornik, to sem jaz - Teče mi, teče vodica, letni koncert

Tržič, 18. 11. 2017

V mesecu novembru smo člani Folklorne skupine Karavanke V Kulturnem centru Tržič pripravili letni koncert pod že znanim naslovom »Folklornik, to sem jaz, in letošnjim podnaslovom Teče mi, teče vodica. V vsebinsko zaokroženo prireditev smo povezali slovenske ljudske pesmi, ki opevajo vodo in z njo povezane dogodke, ljudsko pripovedko o povodnem možu, otroško igro Kdo se boji črnega moža, ples Ob bistrem potoku je mlin in še nekatere plese, s katerimi smo podkrepili samo vsebino. Povezali smo mlade in nekoliko manj mlade, med katerimi se je razvila prava veselica, na koncu pa nas je povodni mož odpeljal v svoje vodno kraljestvo.

Na prireditvi so se predstavile vse skupine, ki delujejo v društvu, za obogatitev programa je poskrbela Akademska folklorna skupina Ozara iz Kranja, za spodbudo na odru pa zvesta domača publika.

Za nami je še ena uspešna prireditev, pred nami pa veseli december, ko bodo pevke in pevci ljudskih pesmi s pesmijo razveseljevali Tržičane in prebivalce okoliških vasi. Čaka nas namreč koledovanje, česar se že veselimo, saj nas ljudje sprejmejo odprtih rok, ko jim po starem običaju zaželimo vse dobro v prihajajočem letu.

Saša Meglič

Prijava   |   Kazalo strani